dilluns, 24 de gener del 2022

GIMNÀSTICA RÍTMICA I

 La gimnàstica rítmica és una disciplina esportiva que combina elements de ballet, gimnàstica i dansa, així com l'ús de diversos aparells com la corda, el cèrcol, la pilota, les maces i la cinta.

En aquest esport es realitzen tant competicions com exhibicions en què la gimnasta s'acompanya de música per mantenir un ritme en els seus moviments, realitzant un muntatge amb aparells o sense. La gimnàstica rítmica desenvolupa l'harmonia, la gràcia i la bellesa mitjançant moviments creatius, traduïts en expressions personals a través de la combinació musical, teatral i tècnica, que transmet, principalment, satisfacció estètica als espectadors. Practicada principalment per dones, en els últims anys està augmentant el nombre de practicants masculins. Les proves es realitzen sobre un tapís i la durada dels exercicis és d'aproximadament 90 segons en la modalitat individual i de 150 segons a la de conjunts. Igual que altres disciplines de la gimnàstica, té els seus antecedents en els estudis de Rousseau, transformant-se amb el pas dels anys sempre lligada a la dansa i la musicalitat, fins a arribar a la dècada del 1930, quan a la Unió Soviètica comença a practicar-se com a esport i comencen a Alemanya a introduir els aparells que avui coneixem.

Està regida per la Federació Internacional de Gimnàstica (FIG), qui elabora el Codi de Puntuació i regula tots els aspectes de la competició internacional d'elit. Les competicions més destacades són els Jocs Olímpics, el Campionat del Món de Gimnàstica Rítmica, el Campionat Europeu de Gimnàstica Rítmica i la Copa del Món de Gimnàstica Rítmica.


Mes informació: Real Federació Espanyola De Gimnàsia

Almudena Cid realiza gimnasia rítmica a 
Nessun Dorma en Pekín 2008

Rutinas finales individuales de Margarita Mamun en Río 2016 

El equipo español actuó al ritmo de 
Vida Carnaval de Carlinhos Brown 
en la gimnasia rítmica de Río 2016. 


¿Cómo entrena la élite de la gimnasia rítmica rusa?



 

2 comentaris:

  1. Però com ho fas per que les fotos et quedin tan ben quadrades amb el texte!?
    Veig que tú també has canviat l'amplada de les columnes de texte... Com ho feu?

    ResponElimina
  2. Costa Jordi pero vas proband fins que vegis que t'agradi.
    Lo de las amplades ni idea......
    Despres ho mirem

    ResponElimina